Chippens Kennel

 Uppfödning av American Toy Fox Terrier & DvärgpinscherDvärgpinscher (Dp)

Lite historia och lite om rasen

Historia
Dvärgpinscher är en ras som ursprungligen kommer från Tyskland. De härstammar från en av Tysklands äldsta raser sträv & släthårig torvhund. Pinscherliknande hundar har anor från 1500-talet. De var från början vakthund & råttfångare. 

I  pinscherkullar föddes ibland små exemplar som avlivades, men senare när hovdamer ville ha små sällskapshundar skapades vår ras dvärgpinschern. Tysklands första rasklubb bildades i slutet på 1800-talet. Den första stamboken kom 1925.

1905 kom den första dvärgpinschern till Sverige, 1947 bildades Svenska Schnauzer & Pinscher klubben.  

Dvärgpinscher är en härlig ras men kanske som andra hund eller för er som är så nyfikna på er 1:a hund att ni både är nyfikna och intresserade av att förkovra er i hur denna hund fungerar.

Rasen
Dvärgpinschern är i första hand en sällskapshund, men är även bra på att jobba. 

De kräver både fysisk och mental träning för att må som bäst. Det vill säga hunden behöver både avkoppling och aktivering.

De älskar allt från aktivitet till att ligga och mysa under täcket dvs. Ert täcke! De ska vara livliga, temperamentsfulla och balanserade. Detta gör dvärgpinschern till en trevlig familjehund. De vill gärna vara i centrum och är plikttrogen sin familj. De har vakt i sig och varnar gärna när det kommer främmande. Tydliga gränser skall sättas redan från början (som valp) så den inte tar över. Dvärgpinschern är en hund  som är större mentalt än sin storlek.

En dvärgpinscher är en hund som som ska kunna koppla av när inget händer, men som ger järnet när det gäller. De fostras bäst genom kel, lek, konsekvens, humor och kärlek. 
Färger som finns svart med bruna tecken, hjortröd och rödbrun-mörkrödbrun alltså tre färg eller färgkombinationer. 
En dvärgpinscher skall enligt RAS standard vara mellan 25- 30 cm i mankhöjd. Pälsvård är i det närmsta obefintlig och det enda som krävs med regelbundenhet är kloklippning. 

Rasen är en mycket frisk ras, det som kan förekomma är ögonsjukdom och patella. Köp ingen valp där detta ligger i bakomliggande led. 

Ni kan med fördel fördjupa er i och läsa mer om dvärgpinscher på dessa utmärkta länkar. 

Dvärgpinscherklubben
Svenska Schnauzer - Pinscherklubben

Svenska kennelklubben

Copyright © 2010-2022 CHIPPENS KENNEL™ , All Rights Reserved.
Post
Samtal